Start Uppåt Din åsikt

Om oss
Om oss Historia Recept frågor och svar

 

 

 

 

 

 

 

Vi som driver sparrisgården i Norra Fågelås heter Waltraud och Bernhard Reckermann. N: a Fågelås Prästbolet är en gammal arrendegård i Skara Stift som vi tagit över år 2000. Gården ligger  5 km söder om den fina trästaden Hjo. Förr i tiden har det odlats potatis på gården och den lätta sandiga jorden var en bra förutsättning för sparrisodling. Närheten till Vättern, bara 200 m genom skogen ner till stranden, ger oss lite av kustklimat. När man ser sjön glittra mellan träden och känner den lätta brisen  kan man ibland tro att man är nära havet.

Sparrisodlingen är bara en del i var yrkesverksama liv. Waltraud är sjuksköterska inom äldrevården i Hjo och Bernhard har en anställning hos Länsstyrelsen i Västra Götaland.

Uppvuxen i Tyskland i Westfalen, mitt i "sparrislandet", har Bernhard en nära anknytning till sparrisodling. Traditionen att äta sparris under maj-juni månad är stor i Tyskland och andra europeiska länder. Vi vill bidra till att sparris blir känd även i Sverige.

Vår ide är att odla och marknadsföra färsk vit sparris i Sverige. Den är en av vårens finaste primörer och en riktig delikatess som är värd att upptäckas. I början av maj väntar vi vår första skörd som vi i år i första hand skall sälja till lokala krogar och restauranger. Dessutom planerar vi för försäljning i gårdsbutiken under tre helger i maj månad. 

Men redan inför nästa år har vi utökat odlingsarealen för att kunna utvidga marknadsföringen.

 

 

 

 

Start ] Uppåt ]

Skicka e-post till bernhard.reckermann@swipnet.se med frågor eller kommentarer om den här webbplatsen.
Copyright © 2005 VätternSparris
Senast ändrad: 12 november 2005